Tal van beleggers hebben de laatste decennia oog gehad voor de prijsevolutie van topwijnen. Zij hebben een aardige wijnkelder aangelegd, die zij na enkele jaren te gelde willen maken. Die markt van klassewijnen wordt op de voet gevolgd. Het is een markt die gekenmerkt wordt door snelle prijsevoluties. Van oudere wijnen evolueert de kwaliteit in goede of slechte zin en dus ook de prijs. Onze catalogus wijzigt dus constant omwille van telkens nieuwe aanwinsten enerzijds en de snelle verkoop van bekende wijnen of goede jaargangen anderzijds.

Bent u op zoek naar een goede wijn uit het geboortejaar van uw partner, uit het stichtingsjaar van uw firma of om uw huwelijksverjaardag te vieren? Dan kunt u bij WIJNCURIOSA in Laken terecht. Pierre-Jean Marcus is de beheerder van deze firma, die wereldwijd een leveranciers- en klantenbestand heeft uitgebouwd om de meest exclusieve wijnen op de tafel van de wijngenieter te brengen.
Als een particulier zijn wijnkelder of een deel ervan wil verkopen, komt "Wijncuriosa" altijd ter plaatse om de aard en de kwaliteit van de wijnen te beoordelen. U weet natuurlijk dat niet elke kelder geschikt is om wijnen te bewaren. De prijs is afhankelijk van verscheidene factoren: de kwaliteit, het niveau van de wijn in de fles en de etiketten moeten perfect zijn, maar ook de internationale marktschommelingen spelen een grote rol!

De "premiers grands crus" van Bordeaux blijven steeds in trek, maar ook de andere grote namen onder de bordeauxwijnen zijn populair. Van dergelijke wijnen is er vooral vraag naar de grote jaargangen: 1982,1986,1989,1990,1995. Bij de grote bourgognewijnen moet vooral rekening gehouden worden met de wijnmaker, zoals Romanée Conti, Comte Lafon of de zeldzame Coche-Dury. Ook buiten Frankrijk zijn er favoriete topwijnen te vinden. De Spaanse Vega Sicilia bijvoorbeeld of de Italiaanse Sassicaia. Als belegging koopt u het best jonge topwijnen van goede jaargangen. U kunt een keuze maken uit de geklasseerde bordeauxwijnen of de "grands crus" van Bourgogne. Voor kwaliteitsbeoordelingen kunt u terecht bij Robert M. Parker en zijn befaamde "wijngidsen". Als Parker een fles met 95 op 100 quoteert, mag u gerust zijn dat u met een grootse wijn te doen hebt. Bij alle beleggingen geldt de regel "waag uw kans". Indien u geen spectaculaire prijsstijging noteert, hebt u bij een wijnbelegging nog altijd het geluk dat uzelf van uw grote wijn kunt genieten.

Hebt u een lucratieve belegging gedaan, dan komt WIJNCURIOSA binnen enkele jaren graag bij u langs om uw wijnverkoop in goede banen te leiden.
Wijncuriosa
Presentatie
Terug